École des Mines / Barré-Lambot Architects

From the architect. How does one build an extension without compromising the architectural layout that was initially developed on the site?   Via:: Arch Daily

Huge circular hole pierces concrete house in Crete by Tense Architecture Network

Athens-based Tense Architecture Network has completed a curvy concrete house on the Greek island of Crete, featuring a massive circular puncture that provides it occupants with a shaded roof terrace. Designed for a young couple and their two young children, the residence is located in the Mediterranean city of Heraklion. It sit on an elevated, corner site, exposed to the southern sun on the street-facing side.

Le Banc de Neige / Atelier Pierre Thibault

For a summer, Le Banc de neige recreates the magical snowbanks left over from Quebec’s winter storms. At once a platform and a public bench, the ephemeral installation modifies the user’s relation to the...

Calatrava reveals £1 billion scheme for London's Greenwich Peninsula

Santiago Calatrava has unveiled a £1 billion development on the edge of London's River Thames, which will host a new tube station, performance venue and winter gardens topped by a crown-like arrangement of towers. From::...

Foster + Partners reveals cascading tower complex for Mecca pilgrims

Foster + Partners has won a competition for a complex of stepped towers in Mecca, Saudi Arabia, providing accommodation for pilgrims en route to the world's largest mosque. Foster + Partner's design will be located...

The Whyte House

            House Justice involves alterations and additions to a two storey, semi-detached, Edwardian Queen Anne/Arts and Crafts style house listed on the state heritage inventory. The project begun with our client requesting that we add...

NMD Nomadas' concrete and glass house in Venezuela features skinny swimming pool

NMD Nomadas has arranged this concrete and glass house in Venezuela around a series of courtyards and a slender swimming pool. Responding to the tropical climate in the city of Valencia, the local firm used...

IKEA's Better Shelter Wins Design of the Year 2016

via Better Shelter IKEA's flat-packed refugee housing solution, the “Better Shelter,” has been announced as the winner of the Beazley Design of the Year 2016. Presented by the Design Museum in London, the award is...

De Bijenkorf Restaurant – i29 Interior Architects

Following up the first successful collaboration, the Artist in Residence Room On The Roof in Amsterdam, i29 interior architects now realized the interior design of restaurant ‘The Kitchen’ for De Bijenkorf in Utrecht (part...
cepezed_Temporary Courthouse Amsterdam

Amsterdam Temporary Courthouse by Cepezed Architects

Recently the Amsterdam Temporary Courthouse, designed by cepezed architects, was completed and taken into use. Over the coming five years, the larger part of the jurisdiction will take place in the interim-building, while in...

LATEST NEWS